Pand Weteringschans rondom weer als nieuw

Schilderen aluminium beplating prachtig project voor Coatright in samenwerking met Reinders

Het pand, gelegen aan het kruispunt met de Vijzelgracht, biedt huisvesting aan onder andere de Nederlandse Kappersacademie. Een drukke plek, met veel vervuiling van verkeer en de bomen van het Weteringplantsoen. Marco Bark van de firma Reinders vroeg Erik Hurxkens (Mooij Verf) om een extra stevige en goed reinigbare coating voor de sterk verkrijte en verpoederde aluminium gevelplaten.

Ze kwamen al snel bij Coatright uit. Een heerlijk project, zowel qua ondergrond als bescherming geen probleem voor onze stevige coatings. De uitdaging werd in de zomermaanden aangegaan met de Coatright Aqua 2K aflak zijdeglans. Deze coating op basis van polyurethaan en isocyanaatverharder bleek een uitstekende keus. Daar waar soms wat aarzeling is om een 2K lak in te zetten, waren de professionals van Reinders erg te spreken over de verwerking en het eindresultaat van het Coatright-paradepaardje.


Het pand vlak voor het schilderen

Sterk vervuilde en verkrijte gevel

Tijdens de werkzaamheden was al goed te zien hoe 'strak' het resultaat zou zijn

"Vooral de potlife van het 2K product viel ons erg mee, aldus Marco Bark. De temperaturen op het dak aan de achterzijde liepen af en toe snel op. Zolang het aangemaakte blik in de schaduw gezet werd, konden we er zeker 3 uur mee aan de gang. In die tijd hebben onze mannen de inhoud van het blik gemakkelijk weg geschilderd!"

Arjan Heerland van Reinders vertelde ons vorige week dat de foto van het pand waarop de schaduw van de bomen zo mooi te zien is, de inspiratie vormt voor verdere verfraaiing: de eigenaar van het pand wil deze schaduw 'vertalen' in een gevel beschildering. Arjan weet waar hij terecht kan voor de coating....

Mooi(j)e samenwerking tussen Reinders en Coat Right